Jasa Sedot WC Bandung

Pidato/Sambutan Bahasa Sunda Penyerahan Calon Pengantin Pria (Contoh 1)

Posted by Deni Koswara on

Assalamu’alaikum warrohmatulloh Wabarokatuh

http://www.mawarnada.com/
Perlu digaris bawahi bahwa ini adalah salah satu Contoh Pidato Bahasa Sunda yang pernah digunakan penulis pada saat penyerahan calon pengatin pria di daerah Cipatat Kab. Bandung Barat, yang merupakan hal pertama membuat konsep pidato secara tertulis karena biasanya dilakukan secara spontan.

Hal ini dengan tujuan untuk lebih terarah meskipun dalam pelaksanaanya sering keluar dari konsep (Improvisasi dengan gugup/balélol :D maklum tahap belajar), dan tentu dengan tujuan ingin berbagi dengan anda yang saat ini sedang mencari Contoh Pidato Bahasa Sunda terutama dalam hal penyerahan dan penerimaan calon pengantin dalam Bahasa Sunda.

Saya menyadari bukan ahli pidato,hanya mengandalkan kepercayaan dan keberanian saja (Modal nekad sambil belajar juga), apalagi pidato/sambutan menggunakan Bahasa Sunda (Meskipun saya sendiri orang sunda), harus betul-betul menguasai undak usuk (Etika/Aturan, Tatakrama) Bahasa Sunda yang sudah baku dipergunakan di tatar pasundan, antara lain cara bersikap, intonasi dan memilih bahasa untuk orang lain atau bahasa untuk yang usianya di atas kita (saluhureun).

Ini hanya Naskah Contoh Pidato Penyerahan Calon Pengantin Pria, yang jauh dari sempurna dan silahkan bisa disesuaikan dengan keinginan, sebagai contoh saya menggunakan konsep ini pidato tidak menghabiskan waktu 5 menit, saya pertimbangkan sudah cukup dari pada berlama lama bicara kesana kemari sedangkan perut pengiring rombongan pengantin sudah keroncongan :D, karena hal utama adalah ijab kobul/akad nikah.

Contoh Pidato/Penyerahan Calon Pengantin Pria Bahasa Sunda
Assalamu’alaikum warrohmatulloh Wabarokatuh
Bismillaahirrohmaanirrohiim. Alhamdulillaahilladzii ja’alnaa minan naashihiina, Wa-afhamanaa min’uluumil’ulamaa-ir roosikhiina, Wash sholaatu wassalaamu’alaa man nasakho diinuhu adyaanal kafaroti wath thoolihiina, Wa’alaa aalihi wa-ash-haabihil ladziina kaanuu bi tamassuki syarii’atihi shoolihiina, Ammaa ba’du.

Saba’da na Puji sinareng syukur disanggakeun kanu kagungan urang sadayana Alloh SWT, tamada éstuning ku kersaning mantena urang tiasa kumpul ngariung bongkok ngaronyok di ieu wewengkon, mugia pareng rohmat sareng barokahNa, Amin ya robbal ‘alamin.

Salam sinareng sholawat mugia salawasna langgeng ngocor ka jungjunan urang sadaya Nabiyana Muhammad SAW, kasadayana kulawargana, para sahabat, kasadayana umatna tug dugika ka urang salaku umatna anu sami tumut manut kana ajaran mantena, mugia urang sadayana kenging syafaatna engké diyaumil akhir, Amin ya robbal ‘alamin.

Bapak bapak, Ibu ibu, adi-adi sadayana hormateun simkuring, kasadayana warga masyarakat wewengkon (Sebutkan nama tempat/Jika di gedung tidak perlu dipergunakan) ka para sepuh, ulama, ustadz sinareng ustadzah, Bapak RW katut réngréngana, hususna ka shohibul bait kulawarga Bapak/Ibu (Sebutkan nama orang tua calon pengantin wanita).

Simkuring asmana kulawarga Bapak/Ibu (Sebutkan nama orang tua calon mempelai pria) ti Bandung ngahaturkeun wilujeng tepang, patepung lawung paamprok jonghok, hapunten anu kasuhun boh bilih dongkapna simkuring saparakanca kirang tata titi duduga sareng peryogana, mugia kersa ngahapunten kana sagala rupi kakirangan sinareng kalepatana.

Sababaraha minggon kapengker simkuring kasumpingan sepuhna calon panganten pameget, disarengan sasauran “Wayahna pangjajapkeun anu wastana (sebutkan nama calon mempelai pria), anjeuna bade ngarambah sagara rumah tangga ka urang Cipatat, sakantenan pang nyérénkeun”, manah bingah amar wata suta bingah kagiri-giri kitu panginten sasauran ki Dalang.

Naha bingah? kumargi kahiji mugia seja niat ibadahna Cép (Sebutkan nama calon mempelai pria) ngadahup ka Néng (Sebutkan nama calon mempelai wanita), sing kalebet kawajiban kumargi Insyaalloh urang du’a keun kusadayana mugia Cép (Sebutkan calon mempelai pria) sing kalebet pameget anu mampuh dina nyumponan syarat sareng rukun nikahna, sing tiasa ngawangun kulawarga anu sakinah, mawadah tur warohmah, Amin ya robbal ‘alamin.

Anu kadua bingah nambihan deui kulawargi urang Cipatat, mugia sing pareng kabeungkeut ku tali silaturahim, anu katilu bingah tiasa sakantenan amengan, kaleresan simkuring saparakanca kalebet Group OKP, maksadna “Orang Kurang Piknik”, janten sakantenan amengan.

Mung aya hanjakalna nyaéta sepuhna miwarangna nganggo basa "Wayahna", janten naha teu aya deui ahlina anu kersa dipiwarang nyerenkeun?, margi hapunten simkuring sanés pujangga anu biasa ngaréka basa, mung sakieu buktosna hapunten anu kasuhun.

Kumargi mandat amanah parantos aya ti sepuhna calon panganten pameget, ayeuna simkuring bade ngaguar hal anu utami nyaéta, badé ngadugikeun pamaksadna nyérénkeun ku cara 5M :

M kahiji, mangga nyanggakeun calon pangantén pameget anu wastana Cép (Sebutkan nama calon mempelai pria) kanggo ngalakasanakeun Ijab khobul/Akad nikah, diluhur sausap rambut dihandap sahibas dampal, éstuning sabeuleugeunjeurna.

M kadua, mangga nyanggakeun cacandakanana, sanaos mung saukur barang sapira, mugia sing janten bukti pamatri ati, nyampurnakeun deudeul du’a ti sepuh ogé ti sadayana wargina, mugia janten panambih kabingah ogé hatur lumayan.

M katilu, mung sakitu anu kapihatur, hapunten anu diseja mugia tikawit dugika ahir simkuring cumarios, urang sami waspaos sareng sapagodos ngarah énggal permios.

M kaopat, mangga simkuring badé nyanggakeun ieu microphone ka panata acara.

M kalima, mangga atuh urang taruang...éh lepat maksad téh mangga simkuring badé calik deui, sigana engké taruang mah saréngséna panampian nya :D ?

Sakitu anu kapihatur, hapunten anu kasuhun bilih aya basa kirang merenah, bilih kasiku catur , katajong omong, karumpak carita, tawakuf anu diseja.

Baarakallaahu laka, wa baaraka 'alaika, wa jama'a baynakumaa fii khair.
Rabbana atina fid-dunya hasanatan wa fil 'akhirati hasanatan waqina 'adhaban-nar
Wallahul muwaafiq ilaa aqwamit thariq.

Wassalamu'alaikum Warrohmatuloh Wabarokatuh

Previous
« Prev Post

Related Posts

12.53.00

10 komentar:

  1. hatur nuhun
    mung punten
    microphone sareng tuang mah sae teu didugikeun

    BalasHapus
    Balasan
    1. Mangga pangersa eta mah tiasa diluyukeun sareng kahoyong

      Hapus
    2. justru pados aya heureuyan.. serius teuingmah teu rame.. hehe

      Hapus
    3. @SDN 5 IMBANAGARA RAYA, haturan wilujeng sumping. Kantun disarungsum atanapi ditambihan gumantung kaperyogiana. Hatur nuhun.

      Hapus
  2. Mantap, guyona cekap lah kanggo bumbu komunikasi sreng spados teu formal teuing

    BalasHapus
    Balasan
    1. Haturnuhun kana kasumpingana, hapunten simkuring nembe diajar.

      Hapus
  3. Alhamdulillah, haturnuhun pangersa mugia janten ladang amal kanggo sadayana, aamiin.

    BalasHapus
  4. Balasan
    1. Mangga, mung hapunten bilih aya anu kirang merenah

      Hapus

Koreksi atau saran silahkan masukan pada kolom komentar,mohon tidak mencantumkan link aktif