Orang Sunda Wajib Berbahasa Sunda Tiap Hari Rabu

Posted by Simawar Enterprise on

Assalamaualaikum Warrohmatuloh Wabarokatuh.
http://www.mawarnada.comHapunten..yeuh dulur sateuacana,margi bilih simkuring kumawantun nyerat ku Bahasa Sunda,margi sanaos simkuring urang Sunda pituin,ari perkawis Bahasa Sunda namah tebih pisan kana leres mah komo keuna kana undak-unduk bahasa na.

Namung upami ku urang dilenyepan,ka teu tiasa urang ku Bahasa Sunda teh ulah janten panghalang atanapi alesan,komo deui upami isin/gengsi...atuh kacida teuing.

Kumargi kitu simkuring ngawantunkeun kuanjeun nyerat dina ieu Blog,sugan weh aya anu ngalereskeun bari sakantenan diajar, komo deui ayeuna aya PERWAL anu parantos di sah keun  ku DPRD kota Bandung senen 28 mei 2012,simkuring mah rasa  bingah kacida soalna kaleresan kalahiran asli Bandung,Karuhun urang Sunda,Ibu Rama urang sunda,sadidinten nyarios Bahasa sunda,komo ngimpen mah ku Bahasa Sunda,..Ngange Bahasa Indonesia teh milari artos wungkul.

Mung kade PERWAL teh "OMDO",atanapi "Gertak Sambal/Panas- panas...Ayam",tapi kedah ngajantenkeun tanggelwaler urang sadaya,komo deui pami di contoan ku para Inohong/Pajabat/Instansi sareng sajabina,pasti ieu bakal sukses kangge kalanggengan Urang Sunda sareng Bahasa Sunda-na.

Pokok namah ULAH RINGRANG KOMO HARIWANG URANG SUNDA MASIH TANDANG.
Mung sakitu anu kapihatur,bobor sapanaon carang sapakan,neda ageung cukup lumur hapura anu diseja,boh sok bilih luhur saur bahe carek aya basa anu teu keuna,rumaos simkuring diajar.
Wassalamualaikum Warrohmatuloh Wabarokatuh.

Sebelumnya
« Prev Post
Berikutnya
Next Post »

Artikel terkait

12:32:00 AM